Teknoloji

Amazon en değerli markalar listesinin zirvesinden inmiyor

amazon türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en değerli markalarını sıralayan Brand Finance Global 500’ün en güncel sürümü yayınlandı. Listenin zirvesinde bu yıl da Amazon bulunuyor. E-ticaret devi, bundan önceki iki yılda da “dünyanın en değerli markası” unvanının sahibi olmuştu. Rapora göre, Amazon’un 2019’da 187.9 milyar dolar olan marka değeri 2020’de 220.7 milyar dolara yükseldi.

Amazon’un değer artışında şirketin bulut bilişim, çevrimiçi servisler, tüketici elektroniği ve lojistik alanlarında kaydettiği ilerlemenin önemli rol oynadığı belirtildi.

Listenin geri kalanında da teknoloji şirketlerinin fazlalığı dikkat çekiyor. Amazon’u 159.7 milyar dolarlık marka değeriyle Google takip ediyor. Google’ı ise 140.5 milyar dolarlık marka değeriyle Apple izliyor. Apple’ın marka değerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 oranında azaldığını belirtmekte fayda var.

Amazon, Google ve Apple’ı yine teknoloji şirketleri takip ediyor

İlk üçün ötesine geçildiğinde de yine teknoloji şirketleri karşımıza çıkıyor. Listenin dördüncü basamağında yazılım devi Microsoft bulunuyor. Piyasa değeri 117 milyar dolar olan Microsoft’un arkasından da Güney Koreli elektronik devi Samsung geliyor. Samsung’un marka değeri de 94.4 milyar dolar seviyesinde.

Sosyal medya devi Facebook da yerini koruyanlar arasında bulunuyor. Şirket, marka değeri 83.2 milyar dolardan 79.8 milyar dolara inse de yedinci sırada kalmayı başardı. Bir önceki yıla göre 12 basamak birden yükselen Çinli Huawei de 65 milyar dolarlık piyasa değeriyle listenin onuncu sırasına yerleşti.

İLGİLİ HABERLER