Eğlence

Amazon Echo hoparlör sesle kontrol edilebilen bir ev yönetim merkezine dönüşüyor

amazon-echo-071114

Amazon, Echo hoparlörünü sesle kontrol edilebilen bir ev yönetim merkezine dönüştürüyor. Hafta içi yayınlanacak güncellemeyle birlikte Echo, Belkin’in WeMo ve Philips’in Hue sistemleri içindeki aklıllı aksesuarları uzaktan kontrol edebilecek. Desteklenen ilk ürünler arasında ışıklar ve güç düğmeleri yer alıyor. Böylelikle Echo’ya gönderilen sesli komutlarla evdeki ışıkları ve güç kaynaklarını kontrol etmek mümkün hâle geliyor.

Amazon Echo geçtiğimiz kasım ayında tanıtılmıştı. Silindir tasarımıyla Mac Pro’yu hatırlatan bağlı hoparlör, Alexa adını taşıyan sanal bir asistanı da barındırıyor. Alexa günlük konuşma diliyle verilen komutları algılayıp bu komutlara yanıt verebiliyor.

Verilen sesli komutları bulut üstünde işleyen Amazon Echo, gerekli bilgileri önceden belirlenmiş kaynaklardan çekiyor. Müzikler Amazon Music, Prime Music, iHeart Radio ve TuneIn’den alınıyor. Hava durumu bilgilerini Accuweather’dan alan Amazon Echo, gündelik bilgileri ise Wikipedia’dan elde ediyor.

Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahip olan Amazon Echo, özel hazırlanan bir uygulamayla birlikte çalışıyor. Yedi mikrofon barındıran Echo, üstünde müzik kontrol düğmeleri bulunan mikrofonlu bir uzaktan kumandayla birlikte geliyor. Ayrı bir pili bulunmayan Echo, 199 dolar karşılığında satılıyor. Amazon Prime aboneleriyse 99 dolar ödeyerek hoparlöre sahip olabiliyor. Echo’yu satın almak isteyenlerin halen bir davetiyeye ihtiyaç duyduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER