Teknoloji

Amazon Echo Frames ile Alexa gözlükte kullanılacak

amazon echo frames

Amazon da akıllı gözlük yarışına katılıyor. Echo ve Alexa odaklı donanım etkinliğinde şirket, Echo Frames adını verdiği gözlüğün tanıtımını yaptı.

Şirketin başkan yardımcısı Dave Limp tarafından tanıtılan gözlükler, reçeteyle satılan klasik gözlüklere benziyor. Ancak takanlara Amazon’un Alexa akıllı asistanına her yerde erişme imkanı veriyor.

Echo Frames, Amazon’un “Day One editions” olarak adlandırdığı bir programın üyesi. Bu program meraklı tüketicileri hedefliyor ve içinde henüz geniş kitlelerle buluşmaya hazır olmayan cihazları içeriyor. Akıllı gözlük sadece davet usulüyle satılacak. Fiyatı da 179.99 dolar olarak belirlendi.

Echo Frames 31 gram ağırlığında ve reçeteli lenslerle birlikte satın alınabiliyor. Gözlüğün üstünde kamera yok. Yönlendirilmiş yapıdaki dahili hoparlörler Alexa’nın cevaplarını sadece kullanıcının duymasını sağlıyor. Echo Frames Android telefonla eşleştirilebiliyor. iOS ise şu an için desteklenmiyor.

amazon echo frames
Amazon Echo Frames

Amazon’un akıllı gözlüğü bildirimleri okuma, telefon görüşmeleri yapma, müzik parçalarını ve podcast’leri dinleme gibi işlere yarıyor. Amazon tarafından yayınlanan videoda gözlüklerin sürükleme hareketleriyle de çalıştığını gösteriyor.

Echo Frames de deney niteliğinde bir ürün

Şirket Echo Frames’in ne zaman çıkacağını açıklamadı. Aynı zamanda pil ömrü konusunda da net bir bilgi vermedi, sadece bunların tüm gün takılabilecek ve çalışabilecek gözlükler olduğunu kaydetti. Gözlüğün artırılmış gerçeklik desteği olup olmadığı veya başka özelliklerine de vurgu yapılmadı.

Anlaşılan o ki, Echo Frames’in temel işlevi Alexa’yı bir başka giyilebilir cihaz formunda sunmak. Amazon, dün akşam saatlerinde düzenlenen etkinliğinde Echo Buds kulaklık ve Echo Loop yüzük gibi başka giyilebilir ürünler de tanıttı.

Echo Loop yüzük de gözlük gibi “Day One” ürünü olma özelliğini taşıyor. Dahili mikrofonlarıyla Alexa’ya parmağınızdan erişmenize izin veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER