Teknoloji

Amazon Echo akıllı hoparlör pazarındaki liderliğini sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon echoAkıllı hoparlör pazarı, 2017’de ciddi ölçüde büyüdü. Yeni cihazlar ve markaların katılımıyla genişleyen pazarın liderliğini ise kategoriyi modern anlamda “ortaya çıkaran” ürün üstleniyor. Amazon Echo, en gözde akıllı hoparlör olmayı sürdürüyor.

Consumer Intelligence tarafından hazırlanan rapora göre, Echo serisi cihazların sevkiyat sayısı en yakın rakibi olan Google Home’un sevkiyat sayısını neredeyse üçe katladı. Rapora göre, Amazon’un sattığı Echo serisi cihaz sayısı 20 milyona ulaştı. Google Home’un toplam satış rakamı ise 7 milyon seviyesinde seyrediyor.

Söz konusu rakamların geçtiğimiz eylül ayı itibarıyla toplandığı belirtildi. Bu da “Black Friday” ve yılbaşı dönemindeki satışlarının değerlendirmeye dahil olmadığı anlamına geliyor. Echo serisinin marka bilinirliğinin ciddi bir seviyeye ulaşması ve Amazon’un sürekli olarak kampanyalar düzenlemesi, bu durumun eylül ayından sonra da pek fazla değişmediğini düşündürüyor.

Hem Google hem de Amazon’un akıllı hoparlör portföyleri 2017’de ciddi ölçüde genişledi. Mevcut Echo’yu yenileyen şirket seriye Echo Spot, Echo Plus ve Echo Show modellerini ekledi. Google ise Google Asistan yüklü Google Home Mini ve Google Home Max modellerini tanıttı.

Amazon Echo 2018’de Apple ve Samsung’un ürünleriyle de rekabet edecek

Amazon Echo için 2018, 2017’den biraz daha zorlu geçecek gibi görünüyor. Çünkü 2018’de teknoloji dünyasının iki önemli şirketi daha akıllı hoparlör pazarına girecek. Apple, haziran ayında tanıttığı HomePod’u satışa sunacak. Samsung ise dijital asistanı Bixby’yi taşıyan bir hoparlör üzerinde çalışıyor. Bu hoparlörün de 2018’de resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER