Teknoloji

Amazon insanların hareketlerini algılayabilecek bir konsept drone geliştirdi

amazon droneAmazon drone ile insanlara ürün teslimatı yapma konusundaki isteğini çok uzun bir süre önce göstermişti. Bu konuda çeşitli testler de gerçekleştiren şirket, bir yandan da farklı drone teknolojileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirketin son patenti de bu çalışmaların bir ürünü olma niteliğini taşıyor.

Geekwire tarafından ortaya çıkarılan patent dosyası, insanların el sallamasını veya seslenmesini algılayabilen bir teslimat drone’unu işaret ediyor. Konsept aşamasında olan drone’un insanların hareketlerini algılayabileceği ve buna karşılık verebileceği belirtiliyor. Drone’un el sallama dışında işaret etme, ışıkları yakıp söndürme ve konuşma gibi eylemleri algılayabileceği ifade ediliyor. Amazon tarafından patent başvurusuna yerleştirilen çizimde ellerini sallayan ve üzerinden konuşma balonu çıkan bir çizgi adam görünüyor.

Başvurusu 2016’nın temmuz ayında yapılan patent, bu hafta itibarıyla yayınlandı. Patent dosyasında alıcının veya diğer insanların patentle insan hareketleriyle iletişim kuracağı ve böylelikle rotasını belirleme konusunda drone’a yardım edilebileceği belirtildi. Dosyada drone’un insan hareketlerini algılayarak yavaşlaması ve teslimat için alçalmasını gösteren bir çizim de yer alıyor.

Patent dosyası drone’un iletişim, navigasyon, hareket algılama ve teslimat bileşenleri konusunda da önemli detaylar veriyor. Bir veya daha fazla ışık sensörü taşıyacağı belirtilen drone’da bir derinlik sensörünün, görünür ışık kamerasının, kızıl ötesi kamerasının denetleme sensörlerinin ve derinlik algılayabilen kameraların bulunacağı patent dosyasında ifade ediliyor.

Amazon drone konseptiyle etkileyici bir iş çıkarmayı başarsa da, bu drone’un üretilip üretilmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Amazon’un portföyünde gerçek bir ürüne dönüşmeyen başka patentlerin de bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER