Teknoloji

Amazon drone ile teslimat yapmaya hazır

amazon drone

Amazon drone ile ürün teslimatı yapabilmek için yıllardır hazırlanıyor. Şirket bu hazırlıklarının meyvesini sonunda alacak gibi görünüyor. Bu yıl içinde drone ile ürün teslimatı yapmaya başlayacak olan şirketin ilk durağı ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Lockeford şehri olacak.

Amazon’dan yapılan açıklamada, Lockeford şehrinin havacılık geçmişinin önemine vurgu yapıldı. Ancak perakende devinin konum tercihinde öncelikli faktörün lojistik olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

Drone ile ürün teslimatı yapmanın çok kolay bir iş olmadığını söylemek gerekiyor. Uzun binalar, hava durumu ve diğer doğa faktörleri kullanıcıları ciddi anlamda etkiliyor. Google Sokak Görünümü ile Lockerford’a bakıldığında şehirde yükseklik değişiminin pek fazla olmadığı görülüyor. Kaliforniya’nın ikliminin ılıman olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Drone ile ürün teslimatına dair endişelerin temelinde ise güvenlik bulunuyor. Amazon’dan yapılan açıklamada, “şirketin sofistike ve alanında lider bir çarpışma algılama ve engelleme sistemi” oluşturduğu belirtildi. Sistemin görsel gözlemciler olmadan çalışabileceğinin altını çizen şirket, drone’un uzun mesafeleri istenmeyen çarpışmalardan kaçarak katedebileceğini belirtti.

Amazon drone ile teslimat seçeneğini Prime kullanıcılarına sunacak. Şirket drone teslimatları başladığında fotoğraf ve videoların da paylaşılacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER