Teknoloji

Amazon popüler internet sitesi DPReview’i kapatıyor

amazon dpreview
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon DPReview internet sitesini kapatma kararı aldı. Güvenilir ve kapsamlı fotoğraf makinesi ve kamera incelemeleri barındıran platform, Amazon’un ocak ayında duyurduğu 18 bin kişiyi işten çıkarma kararı çerçevesinde kapatılıyor. Sitede yapılan açıklamada, 10 Nisan tarihine kadar inceleme ve diğer içeriklerin yayınına devam edileceği, daha sonrasında ise yeni içerik girişinin yapılmayacağı belirtildi.

Yayın hayatına 1998’de başlayan internet sitesi, kapsamlı incelemeleriyle fotoğraf makinesi ve kamera alanındaki en önemli kaynaklardan biri hâline gelmişti. DSLR veya aynasız fotoğraf makinesi almadan önce inceleme yapanların ziyaret ettiği sitelerden biri olan DPReview, yorumlarına en çok değer verilen yayın organlarından biri konumundaydı.

Sitenin 25 yıllık arşivi, 10 Nisan’dan sonra belirli bir süre için erişime açık kalabilecek gibi görünüyor. Yapılan açıklamada, 10 Nisan tarihinden sonra sınırlı bir süre için sitedeki içeriklerin okunabileceği belirtiliyor. Bu da belli bir zaman geçtikten sonra sitenin tüm arşivinin silinebileceği anlamına geliyor. Amazon’dan henüz bu konuda net bir bilgi verilmiş değil.

Amazon DPReview YouTube kanalını da kapatıyor

Siteyle birlikte DPReview YouTube kanalı da kapanacak. Kanaldaki içeriklerin akıbeti de belirisizliğini koruyor. Ancak kanalın sunucuları Jordan Drake ve Chris Niccolls ayrı bir kanalda içerik üretmeye devam edecek.

Amazon DPReview sitesini ve forumunu 2007’de satın almıştı. Forum üyelerinin de 6 Nisan’a kadar forumdaki yazılı paylaşımlarını ve yükledikleri görselleri indirebileceği açıklandı.

İLGİLİ HABERLER