Teknoloji

Amazon delta varyantı nedeniyle ofise dönüşü erteled

amazon türkiye

Amazon daha önce 7 Eylül’den itibaren kurumsal çalışanlarının ofislerine döneceğini açıklamıştı. Ancak delta varyantı şirketin planlarını bozmuşa benziyor. Reuters’ın haberine göre, şirket ofise dönüş tarihini 3 Ocak 2022 olarak değiştirdi. Amazon, ABD genelinde COVID-19’un delta varyantına bağlı vakaların artması nedeniyle bu kararı aldı.

Amazon tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 ile bağlantılı yerel koşulları yakından izlemeyi sürdürüyoruz. Kurumsal çalışanlarımıza yönelik talimatlarımızı da buna bağlı olarak güncelliyoruz.”

Amazon pandeminin başlamasından kısa bir süre sonra ofise dönüş için 2020’nin ekim ayını işaret etmişti. Ancak yeni dalgaların gelmesiyle birlikte bu tarih 2021’e ertelenmişti.

Amazon delta varyantı nedeniyle ofise dönüş takvimi değişen tek teknoloji şirketi değil. Google ve Microsoft da ofise dönüşü ekim ayına ertelemişti. İki şirket de ofise gelecek çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmişti. Amazon ise aşıyı zorunlu tutmayacak. Ancak aşısızların ofiste maskeyle çalışması zorunlu olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER