Teknoloji

Amazon Dash teknolojisini Nesnelerin İnterneti ile buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon dash aws iotAmazon geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Dash butonları ile Prime üyelerinin evlerinde bitmek üzere olan ürünleri tek bir dokunuşla sipariş etmesini mümkün kılmıştı. Şirket, kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran bu teknolojiyi şimdi sadece alışveriş amaçlı olmaktan çıkarıyor ve Nesnelerin İnterneti konsepti çerçevesinde geliştirilen cihazların kontrolünde de kullanılabilmelerini mümkün kılıyor.

Amazon Dash butonlarının Nesnelerin İnterneti konseptiyle buluşmasını sağlayan versiyonu AWS IoT Button adını taşıyor. Görüntü itibarıyla alışveriş için kullanılan Dash butonlarına benzeyen AWS IoT Button; ürün saymak, telefonda arama yapmak veya mesaj göndermek, bir görevi başlatmak ya da durdurmak veya bir servise komut iletmek amacıyla kullanılabiliyor.

Söz konusu buton ile Uber’den araç çağırılabiliyor, Philips Hue ampül çalıştırılabiliyor. Slack, Twitter ve Facebook API’ları ile de çalışan butonlar ile kullanıcılar ailelerine veya arkadaşlarına “Yoldayım” türü mesajları otomatik olarak iletebiliyor.

AWS IoT Button sahibi olmak için 20 dolar ödemek gerekiyor. Butonun sunduğu imkanların önemli bir kısmından Amazon Web Services aboneleri faydalanabilecek. Butonların sevkiyatı ise 15 Mayıs itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER