Teknoloji

Amazon Çin’deki bulut müşterilerini VPN kullanımı konusunda uyardı

amazon cinÇin hükümeti son zamanlarda internet erişimi üzerindeki baskısını iyiden iyiye artırmış durumda. Bu baskılar nedeniyle Apple, Çin App Store’dan VPN uygulamalarını kaldırmıştı. Çin hükümetinin baskıları diğer teknoloji devlerini de temkinli bir tavır takınmaya itmiş gibi görünüyor. Amazon Çin’deki bulut müşterilerini VPN kullanımı konusunda uyardı.

Amazon’un ülkedeki çözüm ortağı Beijing Sinnet Technology tarafından gönderilen mesajda müşterilere Çin’in siber güvenlik duvarını aşabilecek çözümlerden uzak durmalarını tavsiye etti. Amazon söz konusu mesajında Çin’in Kamu Güvenliği Bakanlığı ve Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı tarafından gelen taleplerin de altını çizdi.

The Wall Street Journal’a konuşan bir Amazon yetkilisi, Sinnet’in yerel yasalara uymak adına bu hatırlatmayı yapmak zorunda olduğunu belirtti. Şirket hareketinin müşterilerine sorumluluklarını hatırlatmaktan ibaret olduğunun da altını çizdi.

Apple da VPN uygulamalarını App Store’dan çekerken bunun bir zorunluluktan doğdunu vurgulamıştı. Artık Çin’de VPN kullanabilmek için bir lisans sahibi olmak gerekiyor.

Amazon Çin hükümetinin önlemlerinden etkilenen son şirket olmayacak

Çin Komünist Partisi’nin önümüzdeki sonbaharda gerçekleşecek kongresi öncesinde sosyal medya, VPN’ler ve internetin geneli üzerindeki baskısını biraz daha artırması öngörülüyor. Bu kısıtlamaların Apple ve Amazon dışındaki şirketleri de etkilemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER