Teknoloji

Amazon Cash banka veya kredi kartı olmadan Amazon’da alışveriş yapmayı sağlıyor

amazon cashÇevrim içi perakende devi Amazon, Amazon Cash adını taşıyan yeni bir servisi kullanıma sundu. Bu servis sayesinde banka ya da kredi kartı olmayan kişiler de Amazon üzerinde alışveriş yapabilecek.

Yeni serviste kullanıcılar, anlaşmalı mağazalarda bir barkod göstererek Amazon hesaplarına para yatırabilecek. Daha önceden Amazon’dan kredi ya da banka kartı olmadan alışveriş yapabilmek için bir hediye kartına ya da ön ödemeli bir bankamatik kartına sahip olmak gerekiyordu.

Servis için gerekli barkodlar, Amazon Cash internet sayfası üzerinden alınabiliyor. Sayfaya erişim ise Amazon’un internet sitesi, mobil uygulaması, Android’in ana ekranına yerleştirilen bir bileşen veya iOS’in Cüzdan uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Para yüklemesi de bu sayfa üzerinden yapılabiliyor. Akıllı telefonu olmayanlar ise barkodların çıktısını alıp anlaşmalı mağazalara giderek para yüklemesi yapabiliyor.

Amazon’un yeni servisi ilk etapta ABD’de kullanılacak. Servisin katılımcıları arasında CVS Pharmacy, Speedway, Sheetz, Kum & Go, D&W Fresh Market, Family Fare Supermarkets ve VG’s Grocery gibi zincirler bulunuyor. Müşteriler mağazalarda 15 ila 500 dolar arası bir nakit yüklemesi gerçekleştirebilecek.

Amazon Cash banka ya da kredi kartı olmayanları da çevrim içi alışverişe çekmeyi amaçlıyor

Amazon yeni servisiyle banka ya da kredi kartı olmayanları da çevrim içi alışveriş sistemine çekmeyi hedefliyor. 2015’te yayınlanan FDIC raporuna göre, ABD’de nüfusun yüzde 7’si banka ya da kredi kartı kullanmıyor. Amazon Cash, Walmart ve PayPal’in bankasız müşterilere ulaşmaya yönelik servislerine de yanıt niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER