Teknoloji

Amazon çalışanının koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığını doğruladı

amazon bulut

Amazon, Seattle ofisinde görev yapan bir çalışanının koronavirüse yakalandığına dair haberleri doğruladı. Şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, koronavirüse yakalanan çalışanına gerekli desteğin sağlandığı belirtildi.

Amazon’un çalışanlarına gönderdiği şirket içi açıklamada, koronavirüse yakalanan çalışanın “Brazil” (SEA53) isimli binada görev yaptığı ifade edildi. Söz konusu personelin 25 Şubat’ta kendisini iyi hissetmeyerek evine gittiği ve o günden bu yana Amazon’un yerleşkelerine dönmediği belirtildi. Şirket, koronavirüse yakalanan personeliyle yakın çalışan diğer personellerini de durumdan haberdar etti.

Amazon’dan daha önce yapılan bir açıklamada, şirketin İtalya’daki ofisinde görevli iki kişinin de koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı belirtilmişti. Şirket, 800 bin çalışanından ulusal veya uluslararası seyahatlerini iptal etmelerini daha önce istemişti. Amazon bir taraftan da koronavirüs nedeniyle fiyat artıran fırsatçılar ve yayılan yanlış bilgilerle uğraşmaya devam ediyor.

Amazon’un merkezinin de bulunduğu Washington eyaletinde dokuz kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. ABD’deki tüm ölümler de bu eyalette gerçekleşti. Virüsün Washington’da yaklaşık altı haftadır kontrolsüz biçimde yayıldığı düşünülüyor. Ancak hastalığın eyalette yayılması geçtiğimiz hafta itibarıyla fark edilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER