EğlenceTeknoloji

Amazon bulut oyun servisini gelecek yıl faaliyete geçirebilir

amazon bulut
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın bulut oyun servisi Stadia, 19 Kasım’da faaliyete geçmişti. Google’a bu alanda teknoloji sektörünün diğer önemli oyuncularının katılacağı da biliniyor. Amazon da bulut oyun servisi kuracak şirketler arasında sayılıyor.

CNET’te yer alan habere göre, Amazon’un kendi bulut oyun servisi önümüzdeki yıl içinde faaliyete geçebilir. Bu iddiayı The Information sitesi de geçtiğimiz ocak ayında gündeme getirmiş ve servisin 2020’den önce yayına başlamasının beklenmediğini belirtmişti.

Amazon’un son zamanlarda verdiği iş ilanları da, şirketin bir bulut oyun servisi kurma hazırlığı içinde olduğunu doğruluyor. CNET’in kaynaklarına göre, Amazon Web Servisleri bünyesinde kurulacak yeni bir girişim için verilen iş ilanları, bulut oyun platformlarıyla ilgili.

CNET’in ulaştığı ilanlardan birisi, Amazon’un yeni servisini Twitch ile entegre edebileceğini gösteriyor. Google’ın da Stadia ve YouTube arasında bağ kurmayı planladığını düşününce bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor.

The Verge sitesi tarafından ortaya çıkarılan başka bir iş ilanı da Amazon’un planlarıyla ilgili ipucu veriyor. Şirket, AWS bünyesinde başlatılacak oyun girişimi için “Baş Ürün Lideri” olarak görev yapacak kişiler arıyor. İş ilanında Amazon’un bulut oyun servisiyle ilgili somut bir ipucu bulunmasa da, Amazon’un hedefleri konusunda iddialı ifadeler yer alıyor:

“Yıllar önce arcade oyunlarıyla başlayan evrimin bizi canlı yayınlara ve e-spora getirdiğine inanıyoruz. Bu evrimin bizi herkesin bir oyuncu olduğu ve diğerleriyle geniş ölçekte yarışabileceği, bağlantı kurabileceği ve yaratabileceği bir geleceğe götüreceğini düşünüyoruz.”

Amazon bulut oyun deneyimi için ilk testini 2014’te yapmıştı

Amazon bir oyun şirketi olmasa da, bir bulut oyun servisi kurmak şirket için oldukça doğru bir hamle gibi görünüyor. Öncelikle Amazon Web Servisleri, Fortnite gibi büyük oyunlara altyapı hizmeti sağlıyor. Bu da şirketin bir bulut oyun servisinde ihtiyaç duyulacak özelliklerin farkında olduğu anlamına geliyor.

Buna ek olarak, Amazon’un elinde en popüler yayın platformlarından biri olan Twitch bulunuyor. Twitch, Amazon’a insanların oynamayı ve izlemeyi tercih ettiği oyunlar konusunda önemli bir veri akışı sağlıyor.

Amazon bulut oyun konseptiyle ilk flörtünü daha önce gerçekleştirmişti. Yukarıda gördüğünüz 2014 tarihli video, Amazon Fire tablet üzerinde dev bir yaylı tüfeki kontrol eden oyuncuların uzak sunucular tarafından oluşturulan düşman yığınlarını vurmaya çalışmasını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER