Teknoloji

Amazon Blink ile akıllı ev pazarındaki şansını artırmayı istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon blinkAmazon insanların evlerindeki varlığını daha belirgin hâle getirmeyi amaçlıyor. Bunun için kısa süre önce otomatik kilitleri ve güvenlik kameralarını barındıran Amazon Key teslimat servisini duyuran şirket, bu istikamette yeni bir daha adım attı. Amazon Blink isimli girişimi satın aldığını açıkladı. Blink ününü güvenlik kameraları ve akıllı kapı zilleriyle kazanmıştı.

Blink ve Amazon’un mevcut akıllı ev ürünleri arasındaki en büyük fark, Blink’in ürünlerinin kablosuz olarak çalışabilmesi. Amazon’un ürünleri ise hâlâ kablolara ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla Blink’in sisteminin Apple adına büyük bir değişim vadettiğini belirtmek gerekiyor. Blink’in ürünlerinin marketten alınan pillerle çalışabilmesi de cazibelerini biraz daha artırıyor.

Blink bundan kısa bir süre önce yeni videolu kapı zilini duyurmuştu. Sadece iki adet AA pille normal koşullar altında 1 yıllık kullanım süresi vadeden kamera, bu yönüyle dikkat çekmişti. Söz konusu ürün, 100 dolarlık fiyatıyla da ayrıca ilgi uyandırmıştı.

Amazon Blink için ödediği rakamı açıklamadı

Amazon Blink’i satın aldığını TechRadar sitesine gönderdiği bir e-posta ile doğruladı. Blink’in dağıtıcılarından biri olarak kullanıcıların ürüne gösterdiği ilginin farkında olduklarını belirten Amazon sözcüsü, Blink ekibiyle birlikte çalışacak olmaktan ötürü mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Açıklamada Blink için ödenen rakam konusunda bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER