Teknoloji

Amazon Bitcoin ile ödeme alacağına dair haberleri yalanladı

amazon ar

Amazon, yıl sonundan önce Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlamayı planladığını iddia eden bir haberi yalanladı. Şirketin bir sözcüsü tarafında Reuters‘e yapılan açıklamada, “Bu alana var olan ilgimize rağmen, kripto para birimlerine yönelik belirli planlarımız etrafında ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil” ifadesi kullanıldı. “Amazon’da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini keşfetmeye odaklanmaya devam ediyoruz.”

Londra merkezli finans gazetesi City AM, şirket içinden biri tarafından sağlanan belirli bir dizi plan hakkında bir haber yayınlamıştı. City AM’e göre Amazon, bu yıl ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i, ardından Ethereum gibi diğer popüler kripto para birimlerini ve hatta Amazon’un kendi “yerel kripto parasını” kabul etmeye hazırdı. Bezos’un kısa süre önce Amazon CEO’luğundan ayrılıp şirketin yönetim kurulu üyesi olarak devam etmesine rağmen, kripto para girişimine ilişkin talimatların Jeff Bezos’un kendisinden geldiği söylenmişti. Amazon’un açıklaması bu haberden özel olarak bahsetmese de, Amazon’un doğru olmadığını söylediği “belirli planlar” hakkındaki spekülasyonlarla örtüşüyor.

Spekülasyon dalgası, geçen hafta şirketin bir “Dijital Para Birimi ve Blockchain Ürün Lideri” pozisyonu için bir ilan yayınlamasıyla birlikte alevlendi. İlan Amazon’un, şirketin işinin bir parçası olarak kripto para teknolojisini nasıl kullanabileceğini keşfetmek amacıyla birini aradığını işaret ediyordu. O zaman bir şirket temsilcisi, “Kripto para birimi alanında meydana gelen yeniliklerden ilham alıyoruz ve bunun Amazon’da nasıl görünebileceğini araştırıyoruz.” dedi. Yani şirketin bu alana genel bir ilgisi var, ancak belirli bir planı yok.

Haberler, geçtiğimiz hafta Bitcoin fiyatında büyük dalgalanmalara neden oldu. Reuters, City AM’nin pazartesi günkü haberinden sonra para biriminin değerinin yüzde 14,5 kadar arttığını belirtiyor. Bununla birlikte, CoinDesk’ten alınan verilere göre, geçtiğimiz gün içinde fiyatı 40 bin doların üzerinde bir seviyeden 37 bin doların altına düştü. Geçen hafta, çıkan bu son haberlerden önce, kripto para birimi 29 bin dolar ile 32 bin dolar arasında işlem görüyordu.

Amazon’un Bitcoin’i kabul etmesi önemli olsa da, bunu yapan ilk büyük şirket olmayacaktı. Bu yılın başlarında Tesla, ABD’de sattığı otomobiller için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeye başlamıştı, ancak iki aydan kısa bir süre sonra kripto para birimiyle ilgili çevresel endişeleri gerekçe bu karardan geri döndü. Bu endişelerin, geçen yıl 2 milyar dolarlık bir iklim fonu açıklayan Amazon tarafından da paylaşılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER