Teknoloji

Amazon beklenen tableti Kindle Fire’ı yarın tanıtabilir

Amazon’un Android işletim sistemiyle çalışan ve “Kindle Fire” adını alacağı iddia edilen yeni tabletini yarın New York’ta düzenlenecek bir etkinlikte tanıtması bekleniyor. Kasımın ikinci haftasında ABD’de piyasaya çıkması beklenen bu tabletin 7 inç’lik ekrana sahip olacağı ve BlackBerry PlayBook’a fazlasıyla benzeyeceği iddia ediliyor.

PlayBook’un üreticisi Quanta’ya ürettirilen bu tabletin çok da heyecen verici bir ürün olmadığı söyleniyor. GDGT’ye göre Kindle Fire, Amazon’un yıl sonu döneminde rafta satılacak bir tableti olması amacıyla aceleye getirilmiş, bu nedenle eksiklikleri var. TechCrunch ise Kindle’ın PlayBook’tan daha iyi olacağını, Android’in özelleştirilmiş versiyonunun ve Amazon’un içeriğinin fark yaratacağını düşünüyor.

Kindle Fire’da Texas Instruments tarafından üretilecek çift çekirdekli OMAP yonga yer alacak, ancak işlemci hızının ne olduğu henüz belli değil. Amazon’un bu cihazın ABD fiyatını 250$ ile 300$ arasında belirlemesi bekleniyor. Herşeyi yarın öğleden sonra görmüş olacağız.

İlgili – GDGT
İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER