Eğlence

Amazon Audible’ı podcast platformuna dönüştürüyor

amazon audible

Amazon, Audible uygulamasını bir podcast platformuna dönüştürüyor. Şirketten yapılan açıklamada, katalogunda şimdiden başka platformlar üzerinden de erişilebilen 100 binden fazla ücretsiz podcast’in bulunduğu belirtildi. Bu podcast’ler arasında Pod Save America, This American Life ve Conan O’Brien Needs a Friend gibi içerikler bulunuyor.

Hâlihazırda uygulamada bulunan podcast içeriklerine yakında uygulamaya eklenecek özel podcast açılış sayfası üzerinden de erişilebilecek. Dinleyicilerin bunun için bir abonelik oluşturması gerekmeyecek. Bu sayede Audible’ın Spotify ve Apple Podcasts gibi rakiplerine karşı daha rekabetçi olabileceği belirtiliyor.

Audible, ağustos ayında Audible Plus adını taşıyan bir abonelik planını duyurmuştu. Bu paket sayesinde dinleyiciler Audible’ın orijinal ses içerikleri kataloguna daha uygun bir fiyat karşılığında erişebiliyor. Podcast’lerin de eklenmesiyle birlikte Audible’ın yelpazesi biraz daha genişliyor ve uygulama kullanıcılar için biraz daha çekici hâle geliyor.

Amazon, Audible ile Spotify ve Apple Podcasts seviyesine ulaşmayı amaçlıyor olabilir. Ancak bunun için Audible’ın önünde uzun bir yol olduğunu söylemek gerekiyor. Spotify’ın katalogunda en az 1 milyon podcast bulunuyor. Apple tarafında ise bu sayı 1.5 milyon civarında. 11 bin orijinal içeriği ve 100 bin podcast’i olan Audible’ın Spotify ve Apple seviyesine gelmesi bir hayli zaman alacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER