Teknoloji

Amazon artırılmış gerçeklik teknolojisinin yeteneklerini kuaför salonunda sergiliyor

Amazon, Amazon Go adını taşıyan kasasız süpermarketleriyle market alışverişi deneyiminin geleceğini göstermişti. E-ticaret devi, teknolojik gücüyle şimdi de kuaförlüğü değiştirmeye hazırlanıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da bir kuaför salonu açan Amazon, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle müşterilerin farklı saç tarzlarını ve renklerini önceden denemelerini mümkün kılıyor. Şirket bunun için ekranlardan ve QR kod teknolojisinden de faydalanıyor.

Amazon’un kuaför salonu uygulamasında artırılmış gerçeklik teknolojisi ayna içine gömülen bir tabletten yararlanıyor. Burada tabletin ön kamerasının da yardımıyla kuaför koltuğunda oturanların farklı saç renklerini ve tarzlarını nasıl taşıyacağı gösteriliyor.

Söz konusu format, Amazon’un 2019’da mobil uygulamasına eklediği Canlı Mod makyaj özelliğini hatırlatıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların farklı ruj renklerini denemeleri mümkün olmuştu. Alışveriş deneyimini kuaför salonunda da unutmayan Amazon, ekranlara yerleştirdiği QR kodlarıyla kuafördeki saç bakım ürünlerini satın almayı mümkün kılıyor.

amazon artırılmış gerçeklikAmazon artırılmış gerçeklik teknolojisini sergilediği kuaför salonunda doğal olarak klasik kuaförlük hizmetlerini de veriyor. Londra’daki Neville Saç ve Güzellik Salonu’nun uzmanlarıyla çalışan Amazon, şimdilik kendi personeliyle bir test süreci yürütüyor. Konseptin deneme sürecinin tamamlanmasının ardından uygulanacak fiyat tarifesi henüz bilinmese de, Neville Saç ve Güzellik Salonu’nda fiyatlar 50 ila 350 pound arasında değişiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER