Teknoloji

Amazon aralarında 10 inç’lik modelinde bulunduğu yeni tabletler çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Kindle Fire’ın halefini çıkaracağı herkesin üstünde birleştiği ortak kanı durumunda. Üstelik Google’ın yeni çıkardığı Nexus 7‘nin ardından Amazon’un bir hamle yapması gerekiyor. Görünüşe göre, ellerinde birden daha fazla yeni model için yapılmış bazı planlar bulunuyor.

ABD’de faaliyet gösteren perakendeci Staples’ın başkanı Demos Parneros’un Reuters’e yaptığı açıklamaya göre Amazon beş ya da altı yeni tablet stok kodu çıkaracak. Bunların her biri farklı modeller de olabilir, içlerinde aynı modelin farklı versiyonları da yer alabilir. Bu modellerin en az bir tanesinin 10 inç’lik ekrana sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bu ürünlerin ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil, ancak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni ürünlerin yıl sonuna, tatil dönemine yetiştirilmesi bekleniyor. Parneros Amazon’un akıllı telefonu hakkında ise herhangi bir açıklama yapmadı, ancak Amazon’un mobil stratejisi hakkında çok yakında bilgilendirme yapacağı ve bu alanda kafalardaki soru işaretlerini dağıtacağı düşünülüyor. Tabii, bu yolla Parneros’un iddialarının da gerçek olup olmadığını öğrenme fırsatı bulacağız.

Bu arada Parneros’un sözünü ettiği stok kod birimlerinden bazıları geleneksel Kindle e-kitap okuyucularını da işaret ediyor olabilir, bunu da akıllardan çıkarmamak gerek.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER