Teknoloji

Amazon AR destekli bir akıllı ev ürünü üstünde çalışıyor

amazon ar

Amazon, AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisine ilgi duyan büyük teknoloji şirketleri arasında yerini almış gibi görünüyor. Protocol sitesi tarafından ortaya çıkarılan iş ilanları, şirketin AR/XR teknolojisinden faydalanan yeni bir akıllı ev ürünü üstünde çalıştığını gösteriyor.

İş ilanlarında pek fazla detay bulmak mümkün olmuyor. Bu ilanlardan birinde XR/AR cihazları için yazlım mühendisi arandığı belirtiliyor. İş tanımında ise “Türünün ilk örneklerinden olacak bir akıllı ev cihazı için önemli yazılım ve mimariyi oluşturmak ve geliştirmek” ifadesi yer alıyor.

Bir diğer iş ilanında ise “Yeni Ürünler-XR” olarak adlandırılan birim için kıdemli teknik program müdürü arandığı belirtiliyor. Bu ilanın tanım bölümünde “Büyüleyici, faydalı ve yeni bir tüketici ürünü için ileri düzey XR araştırma konsepti geliştireceksiniz” ifadesi yer alıyor. Hem bu ilanda hem de başka bir ilanda bu pozisyon için gerekli özellikler arasında “teknik düzeyi derin ürünler geliştirmekte tecrübe” de yer alıyor. Amazon bu pozisyona başvuracaklardan yapay zekâ, makine öğrenmesi, robotik ve oyunlar gibi konular hakkında bilgi sahibi olmalarını istiyor.

Pek çok teknoloji şirketi AR/VR cihazlarıyla ilgileniyor. Bu kategoriyi öncelikli faaliyet alanlarından biri olarak belirleyen Meta, Quest sanal gerçeklik başlığı ve Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği akıllı gözlüğüyle en hızlı mesafe kateden şirketlerden biri konumunda. Şirket 2024 itibarıyla da ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünü çıkarmayı planlıyor. Apple’ın uzun süredir beklenen AR/VR başlığının 2023’te duyurulması bekleniyor. Google ise AR başlığını 2024 ‘te satışa sunmayı hedefliyor. Snap artırlmış gerçeklik gözlüğünü geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Microsoft ise yıllardır HoloLens’i satıyor.

Amazon akıllı ev ürünü portföyünün genişliği sayesinde AR açılımında bir avantaja sahip olabilir. Şirketin AR gözlüğünün Alexa uyumlu cihazlarla birlikte ve etkileşim içinde çalıştığı bir senaryo kulağa oldukça mantıklı geliyor. Yine de, bu cihaz konusunda daha net öngörülerde bulunmak için biraz daha fazla bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER