Teknoloji

Amazon Anytime ile yeni sulara yelken açabilir

amazon anytimeApple, Facebook ve Google gibi önemli teknoloji şirketlerinin hepsi bir ya da birden fazla mesajlaşma uygulamasına sahip. Bu hareketlilik, başka büyük şirketlerin de ilgisini çekmiş gibi görünüyor. AFTVnews’de yer alan habere göre, Amazon Anytime adını taşıyan bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor.

Uygulamanın varlığı, şirket tarafından kullanıcılarına gönderilen bir anket sayesinde ortaya çıktı. iOS, Android ve masaüstünden erişilebilecek olan Anytime, mesajlaşma uygulamalarının standart formülünün üzerine bazı küçük dokunuşlar yapacak. Mesaj şifrelemesi, video, ses ve çıkartmalar gibi artık standart haline gelen unsurlar Anytime’da da kullanıcıların karşısına çıkacak. Girişin ve grup sohbetlere katılımın kolaylığı, Amazon’un mesajlaşma uygulamasının farklı yönleri arasında olacak.

Anytime’da bir kişiye ulaşmak için WhatsApp’taki gibi telefon numarasına ihtiyaç duyulmayacak. Kullanıcılar Twitter’da olduğu gibi isimlerin başına @ sembolü ekleyerek arkadaşlarıyla sohbete başlayabilecek veya onlara fotoğraf gönderebilecek. Sohbetleri önemlerine göre sınıflandırmak adına renk kodlarından da yararlanılabilecek. Grup halinde müzik dinlemek veya yemek siparişi gibi uygulama benzeri özellikler ve şirketlerin müşteri hizmetleriyle iletişim imkanı da Anytime’ın getirecekleri arasında bulunuyor.

Amazon Anytime için biraz uzun bir süre beklemek gerekebilir

Amazon çıkan haberlerin doğruluğunu kabul etse de, uygulamanın kısa sürede yayınlanmayacağının altını çizdi. Echo arama desteği ve kurumsal video konferans gibi hizmetlerle iletişim pazarına daha önce giren Amazon için yazı tabanlı mesajlaşma uygulaması geliştirmek tuhaf bir adım niteliği taşımıyor. Müşteri portföyüne yeni üyeler eklemek ve mevcut hizmetlerin cazibesini artırmak, Anytime’ın potansiyel getirileri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER