Teknoloji

Amazon verimli kullanım sunan Android internet tarayıcısı tasarladı

amazon internetAmazon depolama alanı ve veri tüketimini en düşük seviyede kullanmayı hedefleyen bir Android internet tarayıcısı geliştirdi. Internet adını taşıyan bu uygulama mart ayından beri sessiz sedasız biçimde Google Play uygulama mağazasında yer alıyor. TechCrunch da, Amazon’un bu uygulamanın çıkışını henüz duyurmadığına dikkat çekiyor.

Uygulama şu anda sadece Hindistan’da bulunan kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Üstelik Android 5.0 ve üstü cihazlarda çalışabiliyor. Uygulama göz atma geçmişini kaydetmeyen gizli sekmeleri destekliyor. Aynı zamanda açılış sayfasında da kriketle ilgili haberler ve kullanıcıların ilgisini daha fazla çekecek haber başlıkları bulunuyor.

Internet Facebook Lite, YouTube Go veya Gmail Go gibi, orijinal mobil uygulamaların kırpılmış versiyonları olma özelliğini taşıyor. Tam uygulamaların temel özelliklerini ve işlevlerini sunan bu uygulamalar daha az yer kaplıyor ve yavaş bağlantılarda da daha iyi şekilde çalışıyor.

Teknoloji şirketlerinin gelişmekte olan ülke pazarlarındaki kullanıcılara daha fazla önem verdiği bir ortamda, Amazon’un da bu gidişata kayıtsız kalmasını bekleyemezdik. Amazon’un Türkiye’ye daha kapsamlı biçimde girmeye hazırlandığı bir zamanda, bu uygulamanın ülkemizde de yakın gelecekte yayınlanmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER