Teknoloji

Amazon Alexa telefon görüşmelerinde mikrofon ve hoparlör olarak kullanılabilir

amazon alexaAmazon Alexa, sesle aktive edilen sanal asistanların popüler olmasında en büyük paya sahip. Amazon’un Echo adını taşıyan hoparlöründe ilk kez yer verdiği Alexa, 2017’de farklı kategorilerdeki pek çok cihazda boy gösterecek. Amazon, dijital asistanını telefon görüşmelerinde mikrofon ve hoparlör olarak kullanılmasını sağlayacak bir ürüne de yerleştirmek istiyor.

Huawei, yeni amiral gemisi telefonu P10’un ABD’de satılacak modellerinde Alexa entegrasyonu sunacağını daha önce açıklamıştı. Alexa’yı Motorola Moto Z’ye getirecek özel Moto Mod’un duyurusu da geçtiğimiz hafta 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde yapılmıştı. Ancak ortaya çıkan haberler, Amazon’un dijital asistanı için planladıklarının bunlarla sınırlı olmadığını gösteriyor.

Recode sitesinde yer alan habere göre, Amazon 2017 sona ermeden telefon görüşmelerinde de kullanılabilecek bir Alexa’ya entegre bir cihazı duyurmayı istiyor. Bu cihazın kullanıcı tarafından telefon numarası söylendikten sonra aramayı gerçekleştirebilecek bir yapıda olabileceği söyleniyor. Amazon’un Alexa uyumlu cihaz sahiplerinin birbirleriyle iletişim kurması için bir tür “dahili telefon” gibi işleyen bir özelliği de sunmayı istediği gelen haberler arasında yer alıyor.

Habere göre, teknik sorunlara rağmen Amazon şu anda Alexa barındıran bir cihazla telefon görüşmeleri yapılmasını test ediyor. Henüz üç yıllık bir geçmişi bulunan Alexa için bu özelliklerin hızlı bir yükseliş anlamı taşıdığı söylenebilir.

Amazon Alexa ilk olarak Amazon Echo hoparlörde kullanılmıştı

Amazon dijital asistanını ilk kez Echo adını taşıyan hoparlöründe kullanmıştı. Alexa’nın ikinci durağı ise Echo Dot hoparlör olmuştu.

İLGİLİ HABERLER