Teknoloji

Amazon Alexa tablet boyutunda bir ekrana yerleştirilecek

amazon alexaAmazon’un donanım birimi Lab 126’nın dijital asistan Alexa’yı barındıran tablet boyutunda bir ekran üzerinde çalıştığı söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, tablet boyutunda bir bilgisayar ekranı gibi gözükecek cihaz kullanıcı tarafından sesli komutlarla kontrol edilecek. Böylelikle insanların elleri bir şeylerle meşgulken akıllarına gelen sorulara yanıt bulması sağlanacak. Cihazın nasıl bir formatta geleceği ve dokunmatik ekrana sahip olmayacağı ise henüz bilinmiyor. The Wall Street Journal’ın haberinde projenin şirket içinde “Knight” (Şövalye) ismiyle anıldığı da belirtiliyor.

Amazon’un dijital asistanı Alexa üzerindeki yoğun yatırımını sürdürmesine şaşırmamak gerekiyor. Alexa’nın yerleştirildiği ilk ürün olan Echo hoparlör, analistlerin öngörülerine göre 3 milyonluk bir satış rakamı yakalamış durumda. Sessiz ve derinden gelerek Google’ın sahibi olduğu Nest’in ve Samsung’un SmartThings platformundaki ürünlerini geride bırakan Alexa’nın Siri, Google Asistan ve Cortana gibi dijital asistanlarla rekabet edebilecek kadar güçlü olduğu belirtilmişti. Amazon düzenli olarak yayınladığı güncellemelerle hem Echo’yu hem de Alexa’yı diri tutmayı da başarmıştı.

Amazon bu yıl içinde Echo ile benzerlikler taşıyan, ancak fiyatları daha uygun olan iki ürünü piyasaya çıkarmıştı. Bu ürünlerden biri olan Tap, Alexa’nın bazı yeteneklerini bünyesinde barındıran bir Bluetooth hoparlör. Şirket, Tap ile hareket halindeyken sesli kontrol araçlarından faydalanmayı isteyen müzikseverleri yakalamayı hedefliyor.

Görüntüsü itibarıyla bir hokey diskini hatırlatan Echo Dot ise Alexa’nın yeteneklerinin evin farklı yerlerine taşınmasını mümkün kılmıştı. Amazon Alexa aracılığıyla müşterilerin evleriyle ilgili tüm ihtiyaçlarını Amazon.com ve servisleri üzerinden karşılayabilmesini amaçlıyor. Bu mantık çerçevesinde piyasaya sürülecek yeni bir ürün, Amazon’un evdeki sahasını genişletmek için uygun bir adım gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER