Teknoloji

Amazon Alexa sesli bildirim desteği sunmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon alexaAmazon geçtiğimiz hafta Echo akıllo hoparlör serisine yeni bir ürün daha eklemişti. Yeni Echo’nun merkezinde de, daha önceki modellerde olduğu gibi, şirketin dijital asistanı Alexa bulunuyor. Amazon Alexa için yeni özellikler geliştirerek dijital asistanına dozu giderek artan rekabette avantaj sağlamayı amaçlıyor.

Amazon’un yakın zamanda Alexa’ya eklemeye hazırlandığı özelliklerden birisi de sesli bildirim desteği. Yetenek deposu oldukça geniş olan Alexa, sesli bildirim desteği sayesinde kullanıcıların takip ettikleri ve ilgilendikleri konuları daha yakından izlemesini mümkün kılacak.

Sesli bildirimleri duymak, kullanıcılar için oldukça kolay olacak. Echo veya Alexa’yı destekleyen diğer ürünlere “Alexa, neleri kaçırdım?” veya “Alexa, bildirimlerim neler?” türünde sorular sormak, bildirimleri duymak için yeterli olacak.

Amazon’dan yapılan açıklamaya göre; sesli bildirim desteğinden ilk olarak faydalanacak uygulamalar arasında AccuWeather, The Washington Post, Just Eat ve Life360 gibi uygulamalar yer alıyor. Ancak özelliğin geliştiricilere dağıtımı henüz başlamış değil.

Amazon’dan sesli bildirim desteğinin ne zaman aktif hâle geleceği konusunda kesin bir tarih gelmedi. Ancak özelliğin isteğe bağlı olarak sunulacağı ve kullanıcıların istememesi durumunda tamamen devre dışı bırakılabileceği şimdiden açıklandı.

Amazon Alexa geçtiğimiz ay yeni özelliklere kavuşmuştu

Amazon geçtiğimiz ay da Alexa için yeni özelliklerin duyurusunu yapmıştı. Google hesabı desteği, gelişmiş ses tanıma yeteneği ve gelen aramaların yanıtlanabilmesi gibi özellikler, geçtiğimiz ay itibarıyla Amazon’un dijital asistanına eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER