Teknoloji

Amazon Alexa kullanıcılarını şarkılarla uyandırabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon alexaAmazon Alexa adını taşıyan dijital asistanına küçük, ancak önemli bir özellik ekledi. Bundan böyle dijital asistanı kullananlar, diledikleri şarkıyı, çalma listesini veya müzik türünü alarm sesi olarak ayarlayabilecek.

Kullanıcılar dijital asistana alarm için komut verirken şarkı, çalma listesi, sanatçı veya müzik türü isteğinde bulunabiliyor. Alexa müzikli alarm özelliği kapsamında çeşitli çevrim içi müzik ve radyo servislerini destekliyor.

Amazon Music, doğal olarak özelliğin entegre olduğu müzik platformları arasında başı çekiyor. Listede Spotify, Pandora, TuneIn, SiriusXM ve iHeartRadio da bulunuyor. Kullanıcılar şarkı isteklerini, normal zamanda müzik dinlerken ilettikleri şekilde Alexa’ya ulaştırabiliyor. Bunun için “Alexa, beni sabah saat 7’de Foo Fighters ile uyandır” veya “Alexa, beni sabah saat 8’de 60’ların şarkıları eşliğinde uyandır” şeklinde bir komut vermek yeterli oluyor.

Amazon Alexa müzikli alarm özelliğini bulunduğu tüm cihazlarda sunuyor

Amazon Alexa müzikli alarm özelliğini sadece Amazon Echo hoparlörlerde sunmuyor. Dijital asistanın mevcut olduğu diğer ürünler de söz konusu özelliği destekliyor.

İLGİLİ HABERLER