Teknoloji

Amazon Alexa yakında önerilerini yorumlar eşliğinde sunacak

amazon alexaAmazon Alexa, giderek büyüyen dijital pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Hâli hazırda kullanıcılarına önerilerde bulunan dijital asistan, yakında bu önerilere kendi yorumlara ekleyecek. Örneğin, Amazon’un dijital asistanı hâli hazırda kullanıcılara televizyonda hangi filmin olduğunu söyleyebiliyor. Ancak yakında Alexa bu bilgiyi verirken, kendisinin hangi filmi tercih ettiğini de söyleyebilecek.

TechCrunch’a konuşan Amazon Fire TV başkan yardımcısı Marc Whitten, “Bir fikrinizin olması, bir asistan bile olsanız, sizi ilginç kılar.” ifadesini kullandı. Whitten, yapılacak değişiklik ile Alexa ile girilen diyalogların gerçek bir sohbet hâline geleceğini belirtti. Amazon yöneticisi, “Alexa, film kiralama dükkanındaki film meraklısı kişinin 2018 versiyonu olacak.” şeklinde konuştu.

Alexa hâli hazırda “Ne izlemeliyim?” gibi soruları izleme alışkanlıkları ve tercihleri doğrultusunda yanıt verebiliyor. Yeni önerilerde ise Alexa kullanıcılarına kendi fikirlerini de aktaracak. Whitten, bu başarının altında otomatik öğrenmenin gücünün yattığına inanıyor. TechCrunch’ın haberine göre, Amazon bünyesinde kurulan ayrı bir ekip Alexa’nın bilgi dağarcığının genişletilmesi için çalışıyor.

Amazon Alexa’nın destek almadan konuşabilmesini amaçlıyor

Amazon Alexa’nın kendi fikir ve tercihlerini bir fikir almadan yansıtabilmesini de uzun vadeli hedefleri arasına eklemiş durumda. Hâli hazırda Alexa’nın 7 ülkede kullanımda olduğunu belirten Whitten, bir editoryal fikir oluşturmanın çok kolay olmadığına dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER