Teknoloji

Amazon Alexa artık aynı zamanda bir Moto Mod

amazon alexa moto modLenovo, 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenlediği etkinlikte yeni Moto Mod aksesuarlarını tanıttı. Şirketin yeni aksesuarları arasında bir güç paketi, kablosuz şarj adaptörü ve turbo şarj adaptörleri de bulunuyor. Ancak Lenovo’nun yeni Moto Mod’ları arasında en çok Amazon Alexa Moto Mod çekiyor. Söz konusu Moto Mod ile tüm Moto Z’lere Amazon’un sanal asistanını entegre etmek mümkün hâle geliyor.

Hâli hazırda konsept aşamasında olan Moto Mod’un duyurusunu Lenovo’nun etkinliğinde sahneye çıkan Amazon’un Alexa Ses Servisleri Direktörü Jon Kirk yaptı. Kirk, Moto Z’yi taşınabilir bir Amazon Echo hoparlöre dönüştürecek aksesuarı Lenovo ile birlikte geliştirdiklerini ifade etti.

Etkinlikte gösterilen konsept videosunda Amazon Alexa Moto Mod, Moto Z’nin arkasına yerleştirilmiş biçimde görülüyor. Aksesuar, telefon ekranın üzerine koyulduğunda bir hoparlör olarak da işliyor. Alexa aktive edildiğinde ise aksesuarın kenarlarında mavi bir ışık parlıyor.

Lenovo, Moto Z için hazırlanan özel oyun Mod’unu da tanıttı. Özel oyun Mod’u telefonu iki taraftan kavrıyor. Entegre hoparlör de barındıran aksesuar, bazı oyunları da ön yüklü olarak beraberinde getiriyor.

Amazon Alexa Moto Mod 2017 içinde satışa sunulacak

Amazon Alexa’yı Moto Z’ye getirecek Moto Mod yıl içinde piyasaya sürülecek. Özel oyun Mod’u ise yaz aylarında satışa sunulacak. Fotoğraf yazıcısı, çift SIM adaptörü gibi Moto Mod’ları da tanıtan Lenovo, her yıl 12 Moto Mod’u piyasaya sürme hedefini yakalayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER