Teknoloji

Amazon Alexa’yı kulaklıklara ve giyilebilir ürünlere getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon Alexa’yı gelecek nesil akıllı saatler ve kulaklıkların içinde görmek istiyor. Şirket bunu gerçekleştirmek amacıyla mobil aksesuar geliştirme araçları olarak nitelendirilen bir dizi geliştirici aracının çıkışını gerçekleştirdi. Böylelikle donanım şirketlerinin Alexa’yı giyilebilir ürünlerine eklemeleri daha kolay hâle gelecek.

Amazon, bu araçlar sayesinde üreticilerin Alexa’yı, cihazlarına hem donanım hem de entegrasyon tarafında minimum yatırımda bulunurak ekleyebileceklerini dile getiriyor.

Aslında Alexa kulaklıklara veya akıllı saatlere ilk kez girme denemesi yapmayacak. Şirketler daha önce bunun denemesinde bulunmuştu, ancak bunların sayısı fazla değildi. Şimdi entegrasyonu kolaylaştıracak araçların çıkması sayesinde işler biraz daha kolaylaşacaktır. Çünkü Amazon entegrasyon için gerekli olan işin büyük çoğunluğunun yükleniyor.

Amazon bu araçları özellikle yükte hafif ve fazla işlemci gücü gerektirmeye cihazlar için çıkarıyor. Aslında bu cihazlar sürekli telefona bağlı olarak çalışacak şekilde tasarlanıyor. Çıkarılan araç seti iOS veya Android uygulamasında bulunan Alexa uygulamasına sesli istekleri gönderip cevapları alması mantığına bağlı olarak işleyecek. Kullanıcı açısından bakıldığında, eğer bağlantı düzgün şekilde kurulur ve sürekli işlerse, görünen herhangi bir farklılık olmayacak. Cihaz tarafından bakıldığında da işler epey azalmış olacak, üreticilerin yapması gereken tek şey, ses kaydedip bunu iletmek olacak ki, bu da cihazların yapabildikleri en basit işlevler arasında bulunuyor.

Söz konusu araçların bu yılın ilerleyen aylarında çıkması bekleniyor. Ancak Amazon, daha şimdiden birtakım iş ortaklarının adını verdi. Bose, Beyerdynamic, Jabra, iHome gibi şirketlerin bu yıl içinde Alexa’nın entegre edildiği kulaklıklarını görebiliriz.

Amazon’un kulaklıklara Alexa’yı getirmeye çalışması önemli bir adım sayılır. Apple’ın AirPods kulaklıkları doğrudan Siri’yle çalışabiliyor. Google ise şirketlere Asistan’ı doğrudan ürünlerine ekleme fırsatı sunuyor. Amazon da Alexa’yı her elektronik cihaza getirmeyi planlıyor. Kulaklıklar ve giyilebilir ürünler de bu stratejide önemli yer tutuyor.

İLGİLİ HABERLER