Teknoloji

Amazon Alexa destekli cihazlarla Skype araması yapılabilecek

amazon alexa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft ve Amazon arasındaki yakın işbirliği, yeni meyveler vermeye devam ediyor. Bundan böyle Amazon Alexa dijital asistanın bulunduğu cihazlar üzerinden Skype görüşmesi yapılabilecek.

Amazon Echo gibi cihazlar, sesli olarak Skype görüşmesi yapmak için kullanılabilecek. Amazon Echo Show gibi cihazlarda ise kullanıcılara video görüşme desteği sunulacak. SkypeOut sayesinde Skype üzerinden mobil numaralar ve sabit hatlar aranabilecek. Görüşmeyi başlatmak için “Alexa, Ali’yi Skype ile ara” şeklinde bir kalıp kullanmak yeterli olacak.

Microsoft‘tan yapılan açıklamaya göre, Alexa üzerinden Skype görüşmelerinin başlatılabilmesi imkanı yakında kullanıma sunulacak. Alexa ve Skype entegrasyonu; Echo serisinde, Xbox One’da ve Windows 10 PC’lerde kullanıma sunulan Alexa ve Cortana entegrasyonunu takip edecek.

Amazon Alexa ile Skype görüşmelerinin başlatılabilmesi, Microsoft ve Amazon arasındaki yakın işbirliğinin en son halkası olarak tanımlanabilir. Microsoft’un kurumsal başkan yardımcısı Gaurav Sareen, Microsoft ve Amazon’un en iyi yönlerini sunmak için iki şirketin birlikte çalışmayı sürdüreceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER