Manşetler

Amazon akıllı telefon projesinde HTC ile işbirliği yapıyor

Apple ve Google ile daha fazla rekabet ortamı yaratmak isteyen Amazon’un akıllı telefon işine gireceği uzun zamandır konuşuluyor. Son iddia ise Amazon’un akıllı telefon üretimi için HTC ile işbirliği yaptığı şeklinde.

htc-amazon-161013

Financial Times tarafından konuyla yakından ilgili bazı kaynaklara dayandırılarak verilen habere göre çalışmalar şu anda üç cihaz çerçevesinde yürüyor. Bunlardan birinin geliştirme çalışmalarının ilerleyen aşamalarında olduğu ve 2014’te çıkmasının beklendiği dile getiriliyor. Ancak Amazon’un hemen hemen bitmiş olan bu cihazı hiçbir zaman çıkarmayacağı da ihtimaller arasında yer alıyor.

Amazon markalı akıllı telefonlarla ilgili haberlere uzun zamandır yer veriyoruz, ancak Financial Times haberiyle birlikte ilk kez gerçek bir cihaz üreticisinin bahsi geçiyor. Tıpkı Google ve ASUS işbirliği gibi Amazon’un da HTC ile iş ortaklığı kurduğu söyleniyor.

HTC’nin sektörde cihaz çalışmaları yürüttüğü ilk şirket Amazon değil. Son 1-2 yıldır HTC’nin Facebook ile birlikte bir Facebook telefonu geliştirmek için çalıştığı söyleniyor. Söz konusu telefonun Android işletim sistemini temel alan özel bir işletim sistemiyle çalışacağı söyleniyordu.

Amazon’un akıllı telefonları piyasaya çıkarsa, bu telefonlar muhtemelen Kindle OS’in akıllı telefonlara özel bir sürümünü barındıracaktır. HTC ve Amazon çıkan bu son dedikodularla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili >> Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER