Teknoloji

Amazon akıllı telefon çıkarmak için çalışmalar yapıyor

Bloomberg’in “konuyla yakından ilgili” kaynaklardan aldığı bilgilere göre Amazon bir akıllı telefonun geliştirme çalışmalarıyla uğraşıyor. Yayınlanan haberde çok fazla detay yok, ancak şirketin iPhone ve Android akıllı telefonlarla rekabet edecek bu cihazın geliştirme çalışmalarını Foxconn ile birlikte yürüttüğünü dile getirdi.

Amazon geçen yılın sonlarına doğru ABD’de Android’in temelleri üzerine inşa edilen özelleştirilmiş bir işletim sistemiyle çalışan Kindle Fire tableti piyasaya sürmüş ve hatırı sayılır bir satış başarısı göstermişti. Anlaşılan o ki bu başarı Amazon’u cesaretlendirmiş olmalı. Şirket aynı formülü şimdi de akıllı telefon arenasına uygulamaya hazırlanıyor. Zaten Google Play ekosistemi dışında çalışacak önemli bir Android telefonun bu yıl içinde çıkacağı söylentileri de bir süredir dile getiriliyordu.

Amazon’un Google Play mağazasına rakip olan Android için Appstore mağazası hem Kindle Fire hem de diğer üreticilerin cihazlarında çalışacak Android uygulamalarının dağıtımını üstleniyor. Amazon’un müzik, kitap, film gibi içeriklerin dağıtımı alanında önemli bir tecrübeye ve yaygınlığa sahip olması zaten doyurucu içeriğe sahip bir ekosistemin varolduğunu gösteriyor. Bloomberg’in kaynakları telefonun ne zaman ortaya çıkacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Öte yandan Amazon’un bir süredir kablosuz patent portföyünü geliştirme çalışmaları yaptığı, böylelikle cihazını piyasaya sorunsuz şekilde sürmek için elini sağlamlaştırdığı da söyleniyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER