Teknoloji

Amazon akıllı ev şirketi Ring’i satın alıyor

amazon akilli evAmazon akıllı ev şirketi Ring’i 1 milyar doların üstünde bir meblağ karşılığında satın alıyor. Ring adını bağlı kapı zilleri, güvenlik kameraları ve projektörleriyle duyurmuştu. Amazon ise Amazon Cloud Cam ve Amazon Key gibi ürünlerin bulunduğu akıllı ev çözümlerini geçtiğimiz sonbaharda gözler önüne çıkarmıştı.

Ring tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ring olarak hem faydalı hem de uygun fiyatlı akıllı ev güvenlik ürünleri sunarak mahallelerdeki suç oranını azaltma hedefimize bağlıyız. Amazon gibi yaratıcı ve müşteri odaklı bir şirketle çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyoruz.”

Tıpkı Amazon’un satın aldığı diğer şirketler gibi, Ring’in de faaliyetlerini kendi markası altında sürdürmesi ve bazı ürün özelliklerinin Amazon’un ana özelliklerine yerleştirilmesi öngörülüyor.

Amazon’un The Verge sitesine gönderdiği açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Bu yetenekli ekiple birlikte çalışacağımız ve onlara evleri güvende tutma görevinde yardımcı olacağımız için mutluyuz.”

Açıklamada güvenlik konusuna özel bir vurgu yapılması, Amazon’un Ring’in ev gözetim özelliklerini Echo serisi akıllı hoparlörlere ve Cloud Cam gibi ürünlerine yerleştirebileceğini düşündürüyor.

Amazon akıllı ev konusunda kısa süre önce başka bir satın alma daha yapmış ve akıllı kapı zilleri üreten Blink’i bünyesine katmıştı. Amazon, geçtiğimiz yıl da Alexa Fund vasıtasıyla Ring’e yatırım yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER