Manşetler

Amazon 8.9 inç ekranlı yeni tableti Kindle Fire HD’yi tanıttı

Amazon’un beklenen 2012 model Kindle tableti boyutu büyüyen ve çözünürlüğü artan bir ekranla birlikte karşımıza çıktı. Los Angeles’ta düzenlenen basin toplantısında tanıtılan Kindle Fire HD 8.9 inç’lik, 1920 x 1200 çözünürlüklü ekran ile birlikte geliyor. Bu ekran 254 ppi’lik piksel yoğunluğuyla 264 ppi’lik değere sahip olan yeni iPad’in ekranına kafa tutuyor. Ayrıca bu ekranın yüzde 25 daha az oranda parlama ve yansıtma yaptığını, dolayısıyla daha rahat kullanıldığını belirtelim.
20120906-222524.jpg
Kindle Fire HD’de Texas Instruments tarafından üretilmiş OMAP 4470 işlemci bulunuyor. Amazon’un iddiasına göre bu işlemci Tegra 3’ten daha iyi performans gösteriyor. Ayrıca Kindle Fire HD’de stereo hoparlörler yer alıyor, böylelikle mono hoparlör barındıran Kindle Fire’a göre bir alanda daha geliştirme sağlanmış oluyor. Çift bant (2.4 GHz / 5 GHz) Wi-Fi desteği, iki anten ve yeni MIMO teknolojisi de kablosuz bağlantı desteğinin çok iyi seviyede olmasını sağlıyor. Kindle Fire HD’de 16 GB’lık yerel depolama alanı buluyor.

Amazon, Kindle Fire HD ile birlikte, kullanıcılara oyun veya sesli kitaplarda kaldıkları yerleri kaydetmelerine olanak sağlayan Whispersync teknolojisini de güncelledi. Bu arada Facebook, Skype, e-posta istemcisinin de aralarında bulunduğu uygulamalar da 8.9 inç’lik Kindle Fire HD ile uyumlu hâle getirildi. Bunun yanı sıra Amazon, Kindle Fire HD’de kitap okuma deneyimini zenginleştirecek çeşitli işlevleri de Kindle Fire HD’ye ekledi.

Amazon Kindle Fire HD tabletin ABD satış fiyatı 299 dolar olarak belirlendi, 4G LTE destekli model de 499 dolara satılacak. Bu arada tablet sadece ABD’de değil; İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da da piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER