Teknoloji

Amazon 12 bin Marvel çizgi romanını Kindle mağazasına taşıyor

marvel-amazon-190615

Amazon geçtiğimiz yıl çizgi roman indirme platformu Comixology’yi satın alarak çizgi romanlara olan ilgisini ortaya koymuştu. Şirket şimdi de Marvel ile yaptığı anlaşmayla Kindle mağazasına 12 bin çizgi roman ekliyor. Bu anlaşma çerçevesinde Kindle sahipleri Marvel’ın çizgi romanlarını hızlı biçimde indirebilecek. Örümcek Adam’dan Yıldız Savaşları’na kadar uzanan 12 bin çizgi romanın bulunduğu katalogdaki parçalar, Comixology uygulamasına gerek kalmadan okunabilecek.

Marvel’ın “Marvel Unlimited” adını verdiği kendisine ait bir dijital dağıtım platformu da bulunuyor. Aylık abonelik ücreti 9.99 dolar olan servis, kullanıcılara altı aydan daha önce basılmış çizgi romanları okuma izni veriyor. Kindle mağazasında ise güncel sayılar satılacak ve bu mağazada yayınlanan sayılara Comixology üzerinden de erişebilecek. Böylelikle iOS ve Android cihaz sahiplerinin de geniş katalogdan faydalanması mümkün olacak.

Çizgi romanlar dijital dağıtım konusunda müzik ve filmlerin gerisinde kalsa da, Amazon dijital çizgi roman servisi tüm platformlarda ciddi bir başarı sağlamıştı. Comixology ile hem iOS’te hem de Android’de büyük kazançlar elde eden Amazon, yeni hamlesiyle genişleyen çizgi roman pazarında elini biraz daha güçlendirmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER