Eğlence

Amazing Alex iTunes App Store’da kısa sürede liste başı olmayı başardı

Rovio’nun fenomen hâline gelen Angry Birds’ten sonraki denemesi Amazing Alex yayınlanalı iki gün olmamasına rağmen iTunes App Store platformunda çoğu ülkenin en çok indirilen paralı uygulamalar listesinde zirveye yerleşmeyi başardı. iPhone versiyonu 99 sent gibi bir fiyattan satılan oyun en az 35 ülkede listenin en tepesinde yer alıyor. Türkiye App Store’unun en çok indirilen paralı uygulamalar sıralamasında ise bu oyun WhatsApp Messenger’ın ardından ikinci sırada geliyor. Amazing Alex’in $2.99’lık fiyata sahip yüksek çözünürlüklü versiyonu ise aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50 ülkede en çok satılan paralı uygulamalar listesinin başında geliyor.

Aslında Amazing Alex Rovio’nun elinde doğmadı. Başka bir yazılımcı tarafından hazırlanan Casey’s Contraptions oyunu bu oyunun kökleri niteliğini taşıyor. 2011’de App Store’da yayınlanmış olan bu oyun Rovio’nun haklarını satın almasının ardından birkaç ay önce mağazadan kaldırılmıştı. Yaklaşık iki ay önce Angry Birds şerefine yayınlanan bir videonun sonunda Amazing Alex’in işareti verilmiş ve oyundaki kahramanın Casey’s Contraptions’dakiyle aynı olduğu farkedilmişti. Ve sonunda Rovio’nun fenomen adayı yeni oyunuyla tanışmış olduk.

Rovio, son üç yılda Angry Birds’ün ekmeğini fazlasıyla yedi, bu oyun sayesinde ihya oldu. Oyunun yayılmadığı platform kalmadı, hatta son olarak Samsung Smart TV’lere de geleceği söyleniyor. Fiziksel oyuncakları çıkan, Rio adlı animasyon filmle bir şekilde bağlar kuran ve bunun gibi birçok pazarlama hamlesine imza atan Angry Birds’ün başarısı Amazing Alex tarafından tekrarlanacak mı, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili >> iTunes App Store (1), Amazing Alex HD (2)

İLGİLİ HABERLER