Teknoloji

Amazfit Zepp OS ile çalışan uzun pil ömürlü üç akıllı saat tanıttı

Amazfit pazartesi günü üç yeni uzun ömürlü akıllı aktivite saatini yurt dışında piyasaya sürdü. 229,99 $ veya 199,99 € fiyatla Amazfit GTR 3 Pro ve her ikisi de 179,99 $ veya 149,99 € fiyatla Amazfit GTR 3 ve GTS 3 tüketicilerle buluşmaya başladı.

Şirket, GTR 3’ün yeniden şarj edilmeden önce normal kullanımda 21 güne kadar çıkabileceğini, GTR 3 Pro ve GTS 3’ün ise pilinin tek bir şarjla yaklaşık 12 gün dayanabileceğini iddia ediyor. Pil tasarrufu modları etkinleştirilirse bu süreler daha da uzayacaktır.

Amazfit, daha önce Xiaomi tarafından finanse edilen, halka açık bir şirket olan Huami olarak bilinen Zepp Health’in sahip olduğu ürün markasıdır. Amazfit GTR 3 Pro, GTR 3 ve GTS 3 saatlerin hepsi de, hem iOS / Apple Health hem de Android / Google Fit ile iyi biçimde işleyen Zepp OS ile çalışıyor. Ayrıca bu saatler sağlık ve aktivite verilerinizi Strava, Runkeeper ve diğerleriyle senkronize edebilir.

amazfit gtr 3 pro

GTR 3 Pro, şirketin yeni amiral gemisi moda spor saati niteliğini taşıyor. Wi-Fi, GPS, 2,3 GB yerleşik müzik depolama alanı (birkaç yüz şarkı için yeterli olacaktır), yuvarlak 1,45 inç 331 ppi OLED dokunmatik ekranı, Bluetooth ses ve çağrı desteği içeriyor. 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklıdır ve yeni bir BioTracker 3.0 optik sensör, kalp atış hızını, kan-oksijeni, stresi ve solunum hızını tek bir dokunuşla 45 saniyeden daha kısa sürede ölçebilir. Saat, kenardaki kadranı çevirerek, yanındaki ikinci bir fiziksel düğmeye basarak veya dokunmatik ekrandaki kaydırma hareketleriyle gezinebilir.

amazfit gtr 3
Amazfit GTR 3

Pro modelinde ise çevrimiçiyken (15 ülke/bölge ve 14 dilde) Amazon’un Alexa sesli komutlarıyla etkileşim kurmak için kullanılabilecek bir mikrofon ve hoparlör bulunur. Ayrıca çevrimdışıyken kullanım için yerleşik bir sesli asistan (İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Çince) vardır. Bu, elleriniz fitness yapmakla çok meşgulken saati kontrol etmek için yararlı olabilir. Amazfit, koşu, yürüyüş, yüzme ve bisiklete binme gibi genel etkinlikleri izlemeyi unutmamanıza yardımcı olmak için otomatik olarak tanınan sekiz aktivite ile saatlerinin 150’den fazla sporu takip edebildiğini söylüyor.

amazfit gts 3
Amazfit GTS 3

Uzun ömürlü GTR 3, Pro modelinin 450mAh kapasiteli pilini koruyor, ancak Wi-Fi, müzik depolama, mikrofon, hoparlör ve Bluetooth ses desteğini kaybediyor. Ve biraz daha küçük olan 1,39 inç ekrana sahiptir. Bu arada hafif olan GTS 3, GTR 3’te bulunan özelliklerin çoğunu korurken, yalnızca daha kısa pil ömrüne sahip ince dikdörtgen bir kasayla geliyor ve hâlâ Apple Watch ile benzerliğini koruyor.

229,99 $ / 199,99 € fiyatlı GTR 3 Pro ve 179,99 $ / 149,99 € fiyatlı GTR 3 modelleri şu anda ABD’de satılıyor, ancak 179,99 $ / 149,99 € fiyatlı GTS 3 bu ülkede yakında satışa çıkacak. Öte yandan her üç saat de şu anda Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya‘da satışta bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER