Teknoloji

Altında Windows Phone 8 logosu, 4.3 inç’lik Nokia Lumia ekran paneli internete sızdı

Nokia ve Microsoft’un birlikte yapmaları beklenen Windows Phone 8 lansmanı giderek yaklaşıyor. Eylül ayı içinde beklenen lansman öncesinde Nokia markalı Windows Phone 8 cihazlarıyla ilgili çeşitli sızıntılar görüyoruz. Geçen hafta sızan sarı renkli prototipin ardından şimdi de 4.3 inç’lik yeni bir Nokia Windows Phone cihazının ön kapağı ortaya çıktı. Ön panelde, ekran boşluğunun hemen altında yer alan Başlat düğmesi bu cihazın bir Windows Phone 8 cihazı olacağını akıllara getiriyor.

Her ne kadar bu yeni fotoğrafla ilgili detaylar CN Beta sitesinde yayınlanmış olsa da, hem bu hem de geçen haftaki sızıntının kaynağının Çin olduğu düşünülüyor. 4.3 inç’lik ekranın etrafını saran çerçevenin fazla büyük alan kaplamadığı görünüyor. Kıvrımlı köşeler, önde yer alacağı anlaşılan kamera ve ahize için açılmış delikler, üç adet kapasitif Windows Phone tuşu da sızan bu fotoğrafın dikkat çekici ayrıntıları arasında bulunuyor. Bir de ekranın köşeden köşeye uzunluğunu ölçmek için kullanılan cetveli unutmayalım.

Bu arada bu şekilde bir ön panelin internete sızmış olması, panelin işaret ettiği telefonun Nokia’nın üst sınıf Lumia cihazları gibi yekpare kasayla gelmeyeceği beklentisini de doğuruyor. Ancak tahmin ediyoruz ki, Nokia’nın çıkaracağı yeni cihazlar arasında o çok sevilen yekpare polikarbon kasaya sahip bir Windows Phone 8 telefonu da bulunacaktır.

İlgili >> CN Beta, WPCentral

İLGİLİ HABERLER