Teknoloji

Altıncı nesil iPod touch parçalarına ayrıldı, iFixit’ten düşük puan aldı

ipod-touch-6-ifixit-200715

Her yeni popüler ürünün piyasaya çıkışının hemen ardından yeni bir iFixit çalışması görüyoruz. Bu ekip cihazları en küçük bileşenine kadar ayırıyor, böylelikle içlerinde ne gibi parçaların bulunduğunu görmemizi, teknik özellikler hakkında daha detaylı bilgiler elde etmemizi sağlıyor. Apple’ın geçen hafta satışa sunduğu altıncı nesil iPod touch iFixit ekibinin son misafiri oldu.

Yeni iPod touch görüntü itibarıyla iPhone 6’ya benziyor. Ancak önemli farklılıklar var, bunlardan bir tanesi de iPod touch’ta Touch ID olarak bilinen parmak izi tarayıcısının bulunmaması. Bu durum şarkı veya oyun satın alırken kimlik doğrulamayı ya da ekran kilidini açmayı parmak izinizle yapamadığınız anlamına geliyor.

Ekranı gövdeden ayırmak için biraz ısı gerekiyor, bu şekilde kullanılan malzemeyi zayıflatmak mümkün oluyor. Ekranı kaldırdığımızda hoparlör devresini görüyoruz. Ekranın ve diğer bileşenlerin altında yatan pil 1043 mAh güç kapasiteli, 3.83V ve 3.99 Wh gibi parametrelere sahip bir birim. Bu, beşinci nesil iPod touch’ın 1030 mAh kapasiteli piline göre küçük bir kapasite artırımı yapıldığı anlamına geliyor.

Üretim sürecinden kalan bazı makine izleri iPod touch’ın arkasında dikkat çekiyor. Yeni nesil iPod touch iPhone 6’dakiyle aynı niteliklere sahip kamera barındırmıyor. Örneğin kamera görüntü sabitleme veya diğer niteliklere sahip değil.

Parçalara ayırma işleminin sonucunda 6’ncı nesil iPod touch iFixit ekibinden 10 üzerinden 4 puan alıyor. Bu, cihazın herkes tarafından o kadar kolay şekilde sökülüp birleştirilemeyeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER