Teknoloji

Altın renkli iPhone 5s eBay’de 10 bin dolara satıldı

Apple geçtiğimiz hafta piyasaya sürdüğü iPhone 5s ile birlikte renk seçenekleri arasına altın rengini de eklemişti. Ancak bu renk seçeneğinin ilk partide oldukça kısıtlı olması nedeniyle mevcut stoklar çabuk bir şekilde tükenirken, sadece bazı şanslı müşteriler bu modele sahip olabildi.

iphone-5s-on-inceleme-29

Yine de bu durumun altın renkli bir iPhone 5s isteyenleri durdurduğunu söylemek pek mümkün değil. eBay üzerinden yapılan bir açık artırmada altın renkli bir iPhone 5s 10 bin dolar karşılığında alıcı bulurken, ABD’nin Connecticut eyaletinde yaşayan satıcı oldukça kârlı bir işin altına imza atmış oldu. Bir başka açık artırmada ise 4 bin 600 dolar karşılığında üç adet altın rengi iPhone 5s’ten oluşan bir paket satıldı. ABD’de iki yıllık kontrat karşılığında 199 dolar ödeyerek iPhone 5s sahibi olunabildiği göz önüne alındığı zaman fiyatların yüksekliği çok daha iyi anlaşılıyor.

Apple’ın gelen yoğun ilginin ardından tedarikçilerine altın rengi iPhone 5s üretimini artırmaları yönünde bir direktif verdiği belirtilirken, şirketin bu denli yüksek bir ilgiyi beklemediği ihtimali akıllara düşüyor.

İlgili >> Business Insider

İLGİLİ HABERLER