Teknoloji

Altın Apple Watch artık desteklenmiyor: Bu, lüks akıllı saatlerin sonu mu?

Apple Watch Edition Roze Altın

Apple, 2015 yılında satışa sunulan ve 10.000 ile 17.000 dolarlık fiyat aralığıyla ultra zenginler ve ünlülerin ilgisini çeken 18 ayar altın Apple Watch’un desteğini keseceğini açıkladı. Apple, tüm ilk nesil Apple Watch modellerini, katı altın sürümü de dahil olmak üzere, “eskimiş” olarak işaretledi.

Altın Apple Watch: Lüks Saat Piyasasına Giriş Denemesi

Altın Apple Watch Edition, Apple’ın eski baş tasarımcısı Jony Ive’in tutku projesiydi. piyasaya çıktığında, Alman moda tasarımcısı Karl Lagerfeld de dahil olmak üzere etkileyici ünlülerin bileklerinde görülüyordu. Altın Apple Watch, Apple’ın lüks saat pazarıyla rekabet etme girişiminin bir parçasıydı. Altın Apple Watch sadece bir yıl boyunca varlığını sürdürdü ve daha sonra yerini daha ucuz olan seramik ve titanyum modellere bıraktı.

Besk kasa şeklindeki bir Cartier Tank saat için 10.000 ila 30.000 dolar arasında bir fiyat ödenip, bu saat sekiz veya 80 yıl sonra dahi servis edilebilme garantisiyle satın alınabilir. Ancak 17.000 dolarlık Apple Watch’unuzun onarılması gerektiğinde, üçüncü taraf bir onarım dükkanını denemek, DIY bir pil değişikliği yapmak veya gereken rahatlıkla herhangi bir şekilde kullanmaya devam etmek durumundasınız.

Apple’ın bu ‘eskimiş’ etiketlemesi, sadece yazılım desteğinin sona erdiği anlamına gelmiyor. Firma artık donanım desteği de sağlamayacak: yedek parça, onarım veya değiştirme hizmeti sunmayacak. Böylece, beklenen gerçekleşiyor ve altın Apple Watch’un desteklenmeyeceği döneme giriyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER