Teknoloji

Alphabet’in drone’larının kapsama alanı genişliyor

alphabet wing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın çatı şirketi Alphabet, Wing drone’larıyla ABD’de kargo teslimatı yapmaya başladı. Virginia eyaletinin Christiansburg şehrinde uygulanacak paket program çerçevesinde FedEx, Walgreens ve yerel mağaza Sugar Magnolia’nın paketleri drone’lar ile sahiplerine ulaştırılacak.

Alphabet’ten yapılan açıklamada, Christiansburg’da uygulanan programının ülkede evlere kadar ulaşan ilk ticari drone teslimat servisi olduğu belirtildi.

Alphabet Wing için başka ülkelerde de benzer programlar uyguluyor

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Wing’e genişletilmiş bir Hava Taşıyıcısı Sertifikası verdi. Bu sertifika, halka eş zamanlı olarak teslimat yapacak insansız hava araçlarının birden fazla pilot tarafından gözlenmesine izin veriyor. UPS de FAA’den benzer bir izin alsa da, şimdilik sadece hastanelere ve tıbbi yerleşkelere teslimat yapıyor.

Christiansburg halkı, Wing uygulamasını kullanarak Walgreens ve Sugar Magnolia’dan sipariş verebiliyor. Bu siparişler drone’lar tarafından evin bahçesine ya da sipariş sırasında belirlenen noktaya bırakılıyor. Buna ek olarak, dileyenler FedEx Express programı kapsamındaki teslimatlarının drone’lar tarafından yapılmasına onay verebiliyor. Wing drone’lar için Avustralya ve Finlandiya’da da benzer pilot programlar yürütülüyor.

İLGİLİ HABERLER