Teknoloji

Google ve YouTube’un reklam gelirleri Alphabet’in yüzünü güldürdü

google apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın çatı şirketi Alphabet, üçüncü çeyrekte Google ve YouTube’un reklam performansı sayesinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 14 oranında daha fazla gelir elde etti. YouTube, yılın üçüncü çeyreğinde şirketin kasasına 5 milyar dolar reklam geliri koydu. Bu da markaların koronavirüsün ardından kıstıkları reklam harcamalarına yeniden başladığı anlamına geliyor.

YouTube’un müzik ve Premium paketlerinin abone sayısı 30 milyonu geçti. Ücretsiz denemeler de dahil edildiğinde bu sayı 35 milyona çıkıyor. YouTube TV’nin abone sayısı ise 3 milyona ulaşmış durumda. YouTube TV’nin aylık ücretinin haziran ayında 50 dolardan 64.99 dolara çıktığı göz önüne alınca bu artış biraz daha anlamlı geliyor.

Mart ayından bu yana YouTube’daki meditasyon videolarının izlenme sayılarının yüzde 40 oranında arttığı belirtilirken, evde yüz maskesi yapmayı gösteren videoların izlenme sayısının da 1 milyarı geçtiği açıklandı.

Alphabet ve Google’ın finans şefi Ruth Porat, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Reklam verenlerin üçüncü çeyrek itibarıyla bütçelerini yeniden kullanmaya başlamaları sevindirici. Tüketiciler de neredeyse tüm alanlarda güçlü bir talep gösteriyor. YouTube’un izlenme sürelerindeki artış, markalara TV üzerinde erişemeyecekleri kitlelere ulaşma fırsatını veriyor. İçerik moderasyonuna yapılan yatırımlar da hem kullanıcılar hem de içerik sahipleri için olumlu bir etki yaptı.”

Google’ın reklam biriminin gelirleri yılın üçüncü çeyreği itibarıyla 37.1 milyar dolara ulaştı. Bu meblağ geçtiğimiz yılın aynı döneminde 34 milyar dolar seviyesindeydi. YouTube’un reklam gelirleri de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 oranında arttı.

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai: Bu yıl aramanın değeri anlaşıldı

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai, 2020’nin Google’ın kurucu ürünü olan arama servisinin ne kadar değerli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Google’ın gelirleri 2020’nin ikinci çeyreğinde tarihinde ilk defa düşmüştü. Şirket, üçüncü çeyrekte 46.2 milyar dolar gelir ve 11.24 milyar dolar net gelir açıkladı. Google’ın donanım, bulut servisleri ve Play Store’u kapsayan “Diğer” departmanının gelirleri ise 4 milyar dolardan 5.4 milyar dolara çıktı. Waymo ve Verily’yi kapsayan biriminin gelirleri ise 178 milyon dolar oldu. Ancak bu birimin zararı 1.1 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Şirketin Bulut biriminin bir yıl önce 2.3 milyar dolar seviyesinde olan geliri 3.44 milyar dolara çıktı. Arama biriminin geliri ise 24.7 milyar dolardan 26.3 milyar dolara çıktı. Sundar Pichai, şirketlerin verimliliği artırmak ve IT maliyetlerini azaltmak adına buluta yöneldiğine dikkat çekti. Google, önümüzdeki çeyrekten itibaren bulut birimini ayrı olarak raporlayacağını da duyurdu.

Alphabet ve Google CEO’su, Google Meet üzerinde her gün 235 milyon toplantının ve 7.5 milyar görüntülü görüşmenin yapıldığı bilgisini de verdi.

İLGİLİ HABERLER