Teknoloji

Alphabet Google sayesinde güçlü biçimde büyümeyi sürdürüyor

Google Türkiye google fransa

alphabet googleGoogle’ın çatı şirketi Alphabet, 2018’in ilk üç aylık dönemine ait finans raporunu yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, Alphabet Google önderliğinde hatırı sayılır bir büyüme kaydetmeye 2018’in ilk çeyreğinde de devam etti. Şirketin gelir ve kârının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla hatırı sayılır biçimde artmış olması, sonuçlarda dikkat çeken unsurların arasında yer alıyor.

31 Mart 2018 itibarıyla tamamlanan yılın ilk çeyreğinde Alphabet’in toplam geliri 31.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Söz konusu meblağ, şirketin bir önceki yılın aynı dönemindeki gelirine kıyasla yüzde 26 oranında bir artış kaydedildiği anlamına geliyor. İlk üç aylık dönemde 7 milyar dolar operasyon kârı açıklayan şirket, bu alanda da bir önceki yıla kıyasla yüzde 7.4 oranında bir artış sağlamayı başardı.

Tahmin edilebileceği üzere, Alphabet’in gelirlerinde aslan payını yine Google oluşturuyor. İnternet devi ilk çeyreği 31 milyar doların biraz altında bir gelirle tamamlamayı başardı. Şirketin gelirlerinin kalan kısmını ise Diğer İşler birimi oluşturdu. Uzun vadede farklı gelir kaynakları sağlamayı hedefleyen birimin ilk çeyrekteki geliri 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğindeki 132 milyon dolarlık gelire göre küçük bir artış kaydedilse de, birimin toplam zararının 571 milyon dolar seviyesinde olması henüz beklenen istikrarın yakalanamadığını gösteriyor.

Bazı önemli alanlarda hatırı sayılır kayıplar yaşansa da, Alphabet Google öncülüğünde ulaştığı birinci çeyrek sonuçlarından memnun görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada, güçlü gelir büyümesiyle yılın ilk çeyreğine dair beklentilerin karşılandığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER