Ulaşım

Almanya sürücüsüz otomobillerin otoyolda test edilmesine izin verecek

almanya-a9-otoyol-270115

Pek çok ülke sürücüsüz otomobillerin gelişim süreci konusunda temkinli bir tutum izlerken, Almanya farklı bir yaklaşım içine giriyor. Bavyera eyaletindeki A9 otoyolunu elden geçirecek olan Alman hükümeti, bu yolun sürücüsüz otomobillerin testlerinde kullanılmasına izin verecek. Alman hükümeti bu cesaretlendirici yaklaşımla otomotiv sektöründeki öncü pozisyonunu geleceğe de taşımayı amaçlıyor.

Diğer hükümetler özellikle sürüş güvenliği ve yasal sebepler nedeniyle sürücüsüz otomobillere temkinli biçimde yaklaşıyor. 1968 Viyana Yol Trafiği Konvansiyonu’nun imzacıları arasında bulunan Almanya, otomobillerin daimi olarak sürücü kontrolü altında olmasını onaylasa da; konvansiyonda geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenlemeyle birlikte sürücüsüz otomobiller için bu zorunluluk ortadan kalkmıştı.

Bu değişiklik sayesinde Almanya’nın sürücüsüz otomobilleri otoyolda test etmesinin önündeki engeller de kalkmış oldu. “Dijital Otoyol” olarak adlandırılan proje çerçevesinde otoyolun hem otomobiller arası hem de yol ve otomobil arasındaki iletişimi sağlayacak teknolojik özelliklerle donatılması planlanıyor. Bu teknolojik özellikler Bavyera A9 otoyolundan sonra ülkedeki diğer yollara da yerleştirilecek.

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, böylelikle ülkesinin yeniden otomotiv sektörünün liderliğini ele alacağını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER