Bilim

Almanya’nın koronavirüs takip uygulaması dağıtıma hazır

almanya koronavirüs

Almanya, akıllı telefonlar için hazırlanan koronavirüs takip uygulamasını bu hafta içinde dağıtıma çıkaracak. Konuya ilişkin açıklama, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn tarafından yapıldı.

Reuters’in haberine göre, uygulama kısa menzilli Bluetooth’u kullanacak ve böylelikle koronavirüse maruz kalması muhtemel kişileri tespit edecek. Uygulama için merkezi bir veri tabanı kullanılmayacak.

Temas takibinde virüse yakalanmış kişilerle yapılan mülakatlar ve nerelerde bulunduklarını öğrenmek büyük önem taşıyor. Türkiye’de de uygulanan filyasyon yöntemi, virüsün yayılma hızını yavaşlatmayı amaçlıyor. Mobil uygulamalar da bu yöntemin önemli araçları arasında yer alıyor. Pek çok ülke koronavirüs takip uygulamalarını hazır hâle getirirken, ABD’de gizlilik ve güvenlik eksenindeki tartışmalar bu süreci yavaşlatmış durumda.

Almanya, koronavirüs önlemlerini gevşetmeye de devam ediyor. Ülkenin Avrupa Birliği ve İngiltere’yle olan sınırları bugün itibarıyla yeniden açıldı. Sağlık Bakanı Jens Spahn, bu süreçte ülkeye gelen yabancı ziyaretçiler için seyahat tavsiyeleri verileceğini belirtti. Almanya’da güncel verilere göre, 187 bin 518 kişi koronavirüse yakalandı ve 8 bin 801 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER