Teknoloji

Almanya Google+’taki güvenlik açığıyla ilgili inceleme başlattı

google+ internet archive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Almanya Google hakkında kısa süre önce açıklanan ve Google+’ın kapatılması kararının alınmasına neden olan güvenlik açığı nedeniyle inceleme başlattı. Bloomberg’de yer alan habere göre, soruşturma için düğmeye Alman veri koruma kurumunun Hamburg sorumlusu Johannes Caspar bastı.

Caspar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kurumunun konuyla ilgili inceleme sürecini başlattığını belirtti. Alman yetkili henüz yaşananlarla ilgili olarak Google ile iletişim kurmadıklarını da dile getirdi.

Google+’taki bir yazılım hatası nedeniyle yüz binlerce kullanıcının kişisel bilgilerinin dışarı sızdığı, hafta içinde ortaya çıkmıştı. Google’ın bu hatayı geçtiğimiz mart ayında sessiz sedasız kapattığı belirtilirken, sızan verilerin kötüye kullanımına ilişkin bir kanıt olmaması nedeniyle konunun o dönemde kamuoyuyla paylaşılmadığı ifade edilmişti. İnternet devi, buna rağmen, Google+’ı kapatacağını açıklamıştı.

Almanya Google’ın Avrupa’daki sorunlarına bir yenisini ekler mi?

Almanya tarafından yürütülen soruşturmanın Google’ın Avrupa merkezli sorunlarına bir yenisini ekleyip eklemeyeceği merak ediliyor. Şirket son olarak geçtiğimiz yaz rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle büyük bir para cezasına çarptırılmış ve cezaya bu hafta içinde itiraz etmişti. Google+ ekseninde yaşanan olay GDPR devreye girmeden önce yaşandığı için şirket adına büyük bir problem teşkil etmeyecek gibi görünüyor. Yine de, somut yorumlar için incelemenin sonuçlarını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER