Teknoloji

Almanya Facebook’un bazı kullanıcı verilerini toplamayı bırakmasını istiyor

facebook almanya koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Almanya, Facebook‘u hizaya sokma konusunda kararlı görünüyor. Alman yetkililerin bu yöndeki çalışmaları önümüzdeki dönemde biraz daha ivme kazanacağa benziyor. Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, ülkenin Federal Kartel Ofisi yakında Facebook’tan bazı kullanıcı verilerini toplamayı bırakmasını isteyecek.

Ofisin bu talebinin altında yatan öncelikli endişenin Facebook’un kendi dışındaki uygulama ve sitelerle veri paylaşımı olduğu söyleniyor. Söz konusu uygulamalar arasında Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp’ın da olduğu belirtiliyor. Kaynakların verdiği bilgiye göre, ofis konuya ilişkin talebini Facebook’a birkaç hafta içinde iletecek.

Facebook’un gerekli değişiklikleri ne kadar uzunlukta bir zaman aralığı içinde yapmak zorunda olduğu henüz bilinmiyor. Bild’in haberinde, Almanya’nın anında reform istemek yerine Facebook’a bir tarih vereceği ve bu süre içinde reformları tamamlanmasını isteyeceği belirtiliyor. Almanya’nın taleplerinin gerçekleştirilmemesi durumunda Facebook’a 10 milyon avroya varan cezalar kesebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Almanya, Facebook’un sosyal medya alanındaki gücünü kötüye kullandığına ve insanların bilgilerini rızaları dışında topladığına inanmış gibi görünüyor. Facebook ise bu iddiaya karşı çıkıyor. Şirket tarafından Bild’e gönderilen açıklamada, Federal Kartel Ofisi’nin görüşlerinin gerçeği yansıtmadığı ve mevcut pratiklerde bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER