Ulaşım

Alman otomobil üreticileri Google’ı sürücü koltuğunda istemiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-audi-221214

Google, Android Auto ile otomotiv pazarına yönelik hedeflerini ortaya koymuş olsa da; geçtiğimiz hafta yayınlanan bir haberde ise şirketin yeni Android sürümüyle birlikte bu yöndeki çalışmalarında vitesi yükselteceği ve araç içi bilgi ve eğlence sistemlerini tamamen ele geçirmeyi istediği belirtilmişti. Ancak Bloomberg’in haberi, Almanya’nın önemli otomobil üreticilerinin Google ile daha kapsamlı bir entegrasyona karşı olduğunu gösteriyor.

Audi CEO’su Rupert Stadler’in “Topladığımız veriler bizim, Google’ın değil.” ve “İşletim sistemimize yaklaşmasına izin vermeyiz.” dediği ifade edildi. Volkswagen ve Audi, 2014’ün başında Google ile birlikte Open Automotive Alliance’ı oluşturmuştu. Ancak iki şirket halihazırda Google’ın erişebildiği alanlara sınırlama getiriyor. BMW ve Mercedes’in de işletim sistemlerinde belli noktaları Google’ın menzilinin dışında tutacağı söyleniyor. Haberde Almanya’daki siyasetçilerin de otomobil üreticilerini Google’dan koruma konusunda istekli olduğu belirtiliyor.

Şirketin otomobil üreticileriyle yaşadığı anlaşmazlığın temelinde ise kaza önleme, emisyon, seyahat rotası gibi bilgilerin otomobil üreticileri tarafından paylaşılmak istememesinin yattığı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER