Teknoloji

Alman mahkemesi patent trolünün Apple’dan tazminat talebini reddetti

apple

Alman mahkemesi Apple’dan patent ihlali gerekçesiyle 1.57 milyar avro tazminat talep eden şirketin talebini reddetti. Düzenli olarak patent lisanslayan Alman şirketi IPCom tarafından 3G ve LTE patentlerinin ihlal edildiği iddiasıyla yapılan başvuruyu reddeden Mannheim’daki bölge mahkemesi, IPCom’un HTC aleyhindeki iddiaları için de red kararı aldı.

apple-bina-logo

Halihazırda elinde mobil teknolojilere yönelik 1200 patent bulunan IPCom için mahkemenin aldığı bu karar ciddi bir yenilgi anlamına geliyor. Şirketin bu karara itiraz etmesine ise kesin gözüyle bakılıyor. HTC’ye açmaya çalıştığı davalarla teknoloji dünyasında ün kazanan IPCom, patentlerini adil, makul ve ayrım gözetmeyen koşullar çerçevesinde lisanslayacağına dair söz vermiş olmasına rağmen, mahkeme salonlarının gediklisi haline gelmiş durumda.

Şirket Apple’a karşı kullanmak istediği patentle daha önce de Nokia’ya saldırmış, ancak bir sonuca ulaşamamıştı. Bosch’tan aldığı bu patenti lisanslamak yerine Apple, Nokia ve HTC gibi şirketlere karşı kullanmaya çalışan IPCom, şu ana kadar büyük çaplı şirketler arasından sadece Deutsche Telekom ile uzlaşma sağlayabildi.

İlgili >> Foss Patents

İLGİLİ HABERLER